Sam Giessen

Voor de week van de zorg mocht ik meelopen op de afdeling CCU van het Rode Kruis ziekenhuis. Ik liep hierbij mee met Sam Giessen. Sam is een echte mensen mens. Hij vindt het fijn om de hele dag met mensen bezig te zijn. Mensen helpen geeft hem voldoening, dit is dan ook de reden dat hij de keuze heeft gemaakt om de zorg in te gaan. Al snel wist hij dat de cardiologie hem het beste lag. Hoe de patiënten soms ernstig ziek binnenkomen en dan weer gezond huiswaarts gaan vindt hij het mooist.

Na een tijd gewerkt te hebben op de verpleegafdeling besloot Sam om zich te gaan specialiseren tot CCU- verpleegkundige. De opleiding vond hij erg leuk en leerzaam! Het mensenhart is waar zijn hart sneller van gaat kloppen, en zijn interesse ligt: ‘Dit zorgde ervoor dat ik dit ook makkelijker leerde.’

Ik vroeg Sam wat hij het leukste vond aan het werken op de CCU. Hij vertelde met een brede glimlach: ‘Dat is toch wel het acute gedeelte, de reanimaties, astma cardiale en de sepsis patiënten die bijvoorbeeld steeds zieker worden en dan over moeten naar de IC.’ Klaarstaan en er zijn op de meest cruciale momenten voor de patiënt vindt hij de mooiste uitdaging, uiteraard pas als er een goed einde aan vastzit!

Nu werkt Sam sinds dit jaar januari voor MedWay. Dit biedt hem de kans om zich verder te ontwikkelen. Elk ziekenhuis heeft weer een andere manier van werken waardoor je in elk ziekenhuis weer iets nieuws leert. Daarnaast is de complexiteit van zorg ook in ieder ziekenhuis weer anders. De afwisseling tussen de niveaus vindt Sam divers en leerzaam!

Sophie

De CCU van het Rode Kruis Ziekenhuis heeft ook een eerste hart hulp dat zich op de SEH bevindt. De dag dat ik meeliep was ook Sophie aan het werk. Sophie is ook CCU- verpleegkundige en werkt sinds 2022 voor MedWay op basis van een 0-uren contract (losse diensten). Sophie is al ruim 4 jaar CCU- verpleegkundige. Eigenlijk was het voor Sophie al heel vroeg duidelijk wat ze wilde doen. Ze heeft er nooit over hoeven nadenken en is zo de zorg ingerold. ‘Het zit er gewoon in’ zegt ze. Het geeft haar voldoening om mensen te helpen: ‘het is een dankbare taak. Het zware werk weegt dan ook niet op tegen de dankbaarheid’. Sophie is een echte teamplayer. Het snel anticiperen, de onverwachte situaties en het klinisch redeneren vindt Sophie het leukste van haar werk op de CCU.  Toen ik haar de vraag stelde hoe andere te overtuigen om de zorg in te gaan kreeg is als meest eerlijke antwoord het volgende: ‘Overtuigen hoef je niet te doen, het zit er al in of niet.’

Marjoke Dekker

Dan als kers op de taart van deze leuke dag was ook Marjoke Dekker aan het werk. Marjoke is mijn moeder en werkt al ruim 40 jaar als (CCU) verpleegkundige. Door haar heb ik zelf ook voor dit mooie beroep gekozen. Zelf ben ik namelijk ook (IC) verpleegkundige, althans, was ik. Nu werk ik sinds januari 2022 voor MedWay als recruiter/accountmanager.
Marjoke werkt naast haar huidige baan binnen het RKZ op basis van een 0-uren contract voor MedWay. Als iemand geknipt is voor de zorg is zij dat wel. Marjoke is heel zorgzaam, heeft altijd het beste met mensen voor en staat altijd voor iedereen klaar. Deze dag bewees dat maar weer, een mooi voorbeeld: een patiënt die al meerdere keren in het RKZ is geweest voor een cardioversie moest vandaag nogmaals een cardioversie ondergaan. Toen zij Marjoke zag moest ze gelijk huilen van geluk. Ze was zo blij om Marjoke te zien, het gaf haar rust en vertrouwen. Het is heel belangrijk om patiënten gerust te kunnen stellen, hierdoor haal je een hoop stress weg. Stress is ongezond voor je lichaam en vooral als je daarnaast ook nog eens ziek bent. Dit zijn natuurlijk mooie momenten voor zowel de patiënt als voor een verpleegkundige zelf. Het geeft je als verpleegkundige een goed gevoel als je iets kan betekenen voor iemand. Marjoke wist eigenlijk ook al van kinds af aan dat zij de zorg in wilde. De hele dag lekker fysiek en mentaal bezig zijn vindt ze fijn. Je maakt Marjoke niet blij door de hele dag achter een computer te zitten. De waardering die je krijgt in de zorg geeft haar elke dag weer nieuwe energie om door te gaan. ‘Mijn werk is mijn hobby’, aldus Marjoke. Als je van je hobby je werk kan maken dan hoef je nooit te werken.

Vacature toegevoegd aan favorieten.
Vacature verwijderd uit favorieten.
Je bent aangemeld voor job alerts.
Je job alert is aangepast.
Je bent uitgeschreven voor job alerts en ontvangt geen meldingen meer.