Dit jaar hebben de vaste contactpersonen van kantoor meegelopen met hun collega’s uit de zorg. Vanuit passie voor het werk zijn zij tijdens de week van Ontdekdezorg meegenomen in de dagelijkse werkzaamheden van de professionals waarmee zij ieder moment van de week in contact staan. Elkaar beter leren kennen en geïnteresseerd zijn in elkaars werkzaamheden zorgt voor meer passie, persoonlijkheid en zorgvuldigheid.

Midden in de week, op donderdag 16 maart, liep Kim Preijde mee met Elise Smit (IC- verpleegkundige) op de Intensive Care van het Amstelland ziekenhuis. De plek van levensbedreigende situaties.

Loopbaan
Het gesprek tussen Kim en Elise begon over haar loopbaan. Elise is begonnen als mbo-verpleegkundige, maar omdat zij haarzelf nog te jong vond om het werkveld in te gaan heeft ze er toentertijd voor gekozen door te stromen naar het HBO. In 2017 is Elise in het ziekenhuis begonnen op de afdeling chirurgie. Al snel wekte de acute zorg haar interesse, hier ging haar hart sneller van kloppen. Ze wist van haarzelf dat ze spanning en uitdaging zocht. Zowel de spoed en de IC wilde haar graag opleiden, doordat de IC haar meer uitdaging op technisch gebied gaf (vooral de beademing) heeft ze hier vol toewijding voor gekozen.

Intensive Care
Op dit moment is Elise werkzaam in het Amstelland ziekenhuis op de Intensive Care. Hier heeft zij het erg naar haar zin. Ze omschrijft de afdeling als ‘een wam bad en heel gemoedelijk’. Het team is lekker divers en dat maakt het zo leuk. Daarnaast heb je veel verantwoordelijkheden, vooral in de nachtdienst omdat hier geen arts fysiek aanwezig is maar wel bereikbaar en snel beschikbaar. Deze combinatie van gemoedelijkheid, een leuk team en uitdaging in de werkzaamheden maakt het Amstelland een fantastische plek.

Werkgeluk

Wat het werk als IC Verpleegkundige zo leuk maakt? Dat zijn volgens Elise de verschillende ziektebeelden, het werken in teamverband, de verpleegtechnische handelingen en de mooie gesprekken met familieleden. Natuurlijk heeft het werk ook een andere kant, het overlijden van mensen en soms de schrijnende verhalen, maken het zo nu en dan ook erg beladen en zwaar.

Elise is een gedreven IC- verpleegkundige, in coronatijd was ze hoogzwanger en toch stond ze vooraan om de patiënten zorg te bieden. Dit toont ware passie voor haar werk en het hebben van een echt zorghart.

Bij MedWay
Elise en Kim hebben in 2020 voor het eerst contact met elkaar gehad. Toen heeft Elise toch gekozen om in het OLVG te blijven werken op de IC vanwege het fijne team. Na de komst van haar tweede kindje merkte Elise dat ze nieuwsgierig bleef naar het detacheren en heeft ze ervoor gekozen om vanaf november 2022 bij MedWay in dienst te komen.

In de toekomst ziet Elise zichzelf als verpleegkundig specialist werken in de ouderenzorg. Ze heeft veel affiniteit met ouderen en wat betreft de zorg komt er veel samen.

Vacature toegevoegd aan favorieten.
Vacature verwijderd uit favorieten.
Je bent aangemeld voor job alerts.
Je job alert is aangepast.
Je bent uitgeschreven voor job alerts en ontvangt geen meldingen meer.