Ontdek de Zorg 2021 – Recht uit de zorg; vanuit de woonkamer. Dit jaar geen meeloop-dag op de afdeling of interview in de kantine van een ziekenhuis. Hiervan ligt de oorzaak bij het coronavirus, net zoals veel andere activiteiten die geen doorgang kennen. Toch was er ook dit jaar geen gebrek aan enthousiasme en passie bij de zorgmedewerkers om mee te werken.

Deze week delen wij verhalen van diverse beroepen binnen de gezondheidszorg. De verhalen komen recht uit de zorg; vanuit de woonkamer. Door het coronavirus en de geldende maatregelen hebben wij afgesproken met de zorgmedewerkers thuis of in de omgeving. Op 1,5 meter gingen wij in gesprek over hun werkzaamheden, motivaties en prestaties.

DAG 5 | Recruiter

Geen navigatie benodigd of last van weersinvloeden. Ditmaal en tevens het laatste gesprek van de week vindt plaats met Frank Hofman, Recruiter bij MedWay voor 40 uur per week. Frank is sinds januari 2021 werkzaam bij MedWay en dus nog volop lerende in de organisatie. Sinds de komst van Frank is er direct ook een energieke wervelstorm ontstaan. Met een lichte vorm van ADHD (gediagnosticeerd naar aanleiding van de afgelopen maanden zonder enige professie), een hoop optimisme en enthousiasme bevliegt hij zijn werkzaamheden.

Verbinder

De werkzaamheden worden door Frank beschreven als afwisselend, uitdagend en het geeft een mate van voldoening. In de korte tijd als Recruiter heeft hij al meerdere mensen mogen helpen aan een baan, een nieuwe uitdaging of een werkplek naar het hart. Het geluk dat hij dan ziet en ervaart, geeft hem veel voldoening. De functie Recruiter ziet hij als een rol van verbinder. Het gaat om het zoeken van geschikte kandidaten, kandidaten transformeren naar collega’s en door bemiddeling met opdrachtgevers de collega’s op hun werkplek terecht te laten komen. De leidraad in het contact, de kernwaarden die hier altijd ten grondslag ligt is persoonlijk.

Onregelmatige vastigheid

Afwisselend is de dag zeker, maar vaste prik is zijn kop koffie om 08:30 uur of 5…10…15…20 minuten later. In ieder geval voor de klok 09:00 uur slaat. Het openen van de mail en LinkedIn behoren ook bij het ochtendritueel. De binnenkomende berichten bepalen in grote lijnen de taken voor de rest van de dag. Uiteraard bestaat de dag ook nog uit het uitvoeren van ander werk: voeren van kennismakingsgesprekken, vervolggesprekken, onderhandelingen, het zoeken van kandidaten, opstellen van contracten, in orde maken van dossiers, het invullen van losse diensten en het onderhouden van contact met collega’s. In het behoudt van persoonlijk contact is het belangrijk om collega’s te leren kennen. Als Recruiter heeft Frank een cluster aan vaste collega’s met wie hij contact onderhoud. Hij luistert naar de wensen en handelt hiernaar. De flexibele medewerkers worden door alle Recruiters verder geholpen.

Gemeenschappelijke vriendschap

De prille samenwerking met Frank is tot stand gekomen door een gemeenschappelijke vriend van hem en Morris (DGA & Unitmanager Personeel). Frank voorheen werkzaam bij Visma kwam daar na een jaar werken tot de conclusie geen goede match te hebben gevonden. De werksfeer en -cultuur kwamen niet helemaal overheen met zijn persoonlijkheid en dus startte hij een zoektocht naar iets nieuws. Met de komst van het coronavirus zette hij het zoeken op een lager pitje totdat hij een appje kreeg van een vriend: bij MedWay zoeken ze een Recruiter, niets voor jou? Frank werd nieuwsgierig en besloot Morris een berichtje te sturen alvorens hem te bellen. De uitkomst van dit gesprek is wel te raden. Voor de uitstap naar Visma, die hij nodig had om tot nieuwe inzichten te komen, was Frank Fysiotherapeut. Deze loopbaan als Fysiotherapeut voerde hij zeven jaar lang uit. Dit werk heeft hij voor verschillende praktijken uitgevoerd en vrijwel altijd in de combinatie met andere activiteiten zoals, looptraining, personal trainer en hersteltrainer bij diverse veldsporten.

Uit de zorg

Met zijn verleden in de eerstelijnszorg spreekt Frank een organisatie binnen de gezondheidszorg extra veel aan. Recruiter in de bouw had hij niet zien zitten. Hij typeert de mensen werkzaam in de zorg als enorm prettig met groot gevoel voor humor. Deze beschrijving is de afgelopen dagen ook vaak zelfbenoemd door de verpleegkundigen.

Op maat

Het werken bij MedWay voelt voor Frank als een warm bad. Er is een hoop ruimte voor eigen inbreng en er is een hoge mate van zelfverantwoordelijkheid. Het inwerktraject gebeurt met name direct in de praktijk waar een hoop vrijheid is voor eigen initiatief. Dit wordt afgewisseld door interne trainingen van verschillende expertises op gebied van beleid, processen, sales en communicatie. Deze trainingsmomenten ervaart Frank positief en de bagage die hij hiervan meekrijgt kan hij rechtstreeks in de praktijk brengen. De trainingen gegeven door Dirk-Jan Kruithof, Morris de Graaf en Bryan Henschen, het voltallige MT, staan wekelijks ingepland en kunnen door hem zelf ook aangevraagd worden. Deze laagdrempeligheid is volgens Frank typerend aan MedWay.

Persoonlijk

Persoonlijk contact is voor Frank essentieel. Het erop uitgaan is wat hij nodig heeft. De komst van COVID-19 belemmert dit aanzienlijk. De reisbewegingen moeten nu eenmaal beperkt blijven. Op bezoek gaan bij opdrachtgevers en langsgaan bij collega’s is niet evident. Toch kijkt hij reikhalzend uit naar de tijd dat dit wel weer tot de mogelijkheden behoort.

Kookkunsten

De belemmeringen ervaart hij enigszins ook thuis. Zijn hobby lekker koken en het liefst voor vrienden is de afgelopen periode voornamelijk alleen voor zijn vriendin en zoontje geweest. Zo nu en dan op kantoor wist hij de paar andere aanwezige collega’s te verkneukelen met heerlijke gerechtjes of met name jaloersmakend praten over bereide gerechten in het weekend.

Op zijn plek

Al met al komt het erop neer met een lang verhaal kort dat Frank zijn plek bij MedWay heeft gevonden. De dagelijkse reuring en afwisseling zorgen ervoor dat zich geen dag hoeft te vervelen. Zijn collega’s typeert hij als gezellig, professioneel en gepassioneerd. Het persoonlijke aspect omarmt hij met beide armen (dan wel fictief om die 1,5 meter aan te houden). Hierin gelooft hij het verschil te kunnen maken om bij te dragen aan het werkgeluk van kandidaten, toekomstige medewerkers en huidige collega’s.

Vacature toegevoegd aan favorieten.
Vacature verwijderd uit favorieten.
Je bent aangemeld voor job alerts.
Je job alert is aangepast.
Je bent uitgeschreven voor job alerts en ontvangt geen meldingen meer.